Opknappen van de fruit/theetuin tijdens NL-doet vrijwilligersdag op vrijdag 10 maart

Omschrijving

De huidige tuin met frambozen en bessen is niet meer dan 2 rijen stuikjes. Dit nodigt niet uit tot werken (bijv. frambozen plukken voor de jam) en genieten van de natuur. Wij willen dit dan ook graag aanpakken, zodat onze deelnemers worden uitgedaagd om er weer aan de slag te gaan tijdens de dagbesteding. En zodat iedereen op It Fallaet kan  genieten van gezonde tussendoortjes. Het plan is als volgt; wij willen de struiken die er stonden weghalen, het stuk grond egaliseren en er vervolgens een nieuwe ‘fruittuin’ van maken. En daar hebben wij jullie hulp bij nodig! De dingen die op 10 maart op de planning staan: worteldoek leggen, houtsnippers verdelen, nieuwe bessenstruiken planten en een picknickbank opknappen. Alle hulp is dus zeer welkom! Want als we dit met zijn allen doen zijn we ook nog eens verzekerd van een onvergetelijke gezellige dag!

Resultaat

Een prachtige tuin met daarin verschillende soorten struiken waar heerlijke bessen en frambozen aan groeien. Naast werken in die tuin willen we ook uitrusten in die tuin. Zittend op de picknickbank, genieten van de bloeiende planten en het prachtige uitzicht met een kopje gagelthee en een vers geplukt framboosje.

Bijzonderheden

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger op de site van NL-doet of rechtstreeks bij It Fallaet. Neem laarzen mee en trek oude kleren aan! De lunch wordt verzorgd door deelnemers van de dagbesteding.