Dagbesteding

Deelnemers krijgen in een veilige stimulerende omgeving de kans om hun kwaliteiten en interesses te ontdekken. De groep zal altijd klein en overzichtelijk blijven. Deelnemers worden begeleid met hun leerdoelen. De activiteiten worden daar zo nodig op aangepast. Ook kan er gericht gekozen worden voor een leerdoel, zoals schapen verzorgen, waarbij stap voor stap wordt geleerd wat hier bij komt kijken.

Het werk

Deelnemers zijn betrokken bij alle onderdelen die er te doen zijn op de boerderij. Een greep uit de verschillende werkzaamheden:

  1. Verzorgen van dieren
  2. Tuinonderhoud
  3. Koken, bakken e.d.
  4. Meewerken in de koffie- en theeschenkerij.
  5. Hout kloven.

Creativiteit

Naast het werk wat er te doen is, vinden we het ook leuk om te zien dat deelnemers hun creativiteit ontwikkelen. Voor zover als mogelijk proberen we aan te sluiten bij de interesse die we opmerken. Dat kan zijn: werken met speksteen, keramiek beschilderen, vogelhuisjes maken. In samenwerking met de commissie die de naastgelegen oudheidskamer beheert, organiseren we regelmatig een markt of  tentoonstelling e.d.

De dagbesteding heeft een aparte groepsruimte. Dit wordt door de betrokkenen als zeer positief ervaren. Een eigen werkruimte waar men rustig kan verblijven in een prettige werksfeer. De deelnemers werken naar eigen vermogen op hun eigen tempo.  We werken nauw samen met andere instanties, en op die manier kunnen we  maatwerk bieden , door o.a. individuele begeleiding  in te zetten. Het komende jaar gaan we ons richten op het uitbouwen van diversiteit in werkzaamheden, en het verder professionaliseren van de zorg. Iedereen kan iets nieuws leren aan de hand van leerlijnen die we zelf aanpassen met de deelnemer.

Naast de dagbesteding op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen zijn nu ook de  woensdagen geopend en is er ruimte voor nieuwe deelnemers.

Neem contact met ons op

Of neem eens een kijkje op onze boerderij. We hebben ook een thee- en koffieschenkerij naast de boerderij in de oudheidskamer van Drachtstercompagnie.