VRIJ 17 SEP 2021 | Fiets- en of wandeltocht

 

DOE MEE: FIETS- OF WANDELTOCHT MET VERS VRUCHTENSAP

Op vrijdag 17 september organiseert Zorgboerderij It Fallaet een fiets- of wandeltocht door het coulisselandschap van de Friese Wouden. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan je vanaf de zorgboerderij starten, goed verzorgd met een hapje en drankje vooraf of achteraf en vers vruchtensap uit de Fruittuin.

In de biologische Fruittuin van Zorgboerderij It Fallaet mogen sinds het versoepelen van de coronamaatregelen weer voorzichtig aan themadagen georganiseerd worden voor bezoekers. Zo konden kinderen tijdens de zelfplukdag voor kinderen hun eigen fruit plukken en er een sapje mee maken of een wafel mee versieren. In augustus stond de zelfplukdag in het teken van thee, met tips, recepten en een proeverij. Op deze dag was er ook een imker aanwezig die uitleg gaf over de bijen en konden kinderen knuffelen met de dieren en de jongste biggetjes bewonderen.

Om de zomer op It Fallaet af te sluiten en de kleurrijke herfstmaanden te verwelkomen, staat er nu een complete fiets- of wandeltocht voor de deur. Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De kosten voor deelname zijn € 4,00 per persoon en je kan kiezen uit een fietsroute van 20 km of een wandelroute van 4 km of 8,5 km. Naast meer informatie over de geschiedenis van de streek en een hapje en drankje vooraf of achteraf, krijgt iedere deelnemer vers vruchtensap mee. Deze sap is onder andere gemaakt van volledig biologische appels die rechtstreeks uit de Fruittuin van It Fallaet komen. Écht vers van de pers dus! In de Fruittuin worden naast fruit ook biologische kruiden en groenten gekweekt.

Met het organiseren van themadagen in en rondom de Fruittuin hoopt Zorgboerderij It Fallaet bewoners en deelnemers van binnen en bezoekers van buiten met elkaar te verbinden.

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Je mag gewoon langskomen! 🙂

 

Bekijk ook onze andere agenda-items

Op onderstaande themadagen is de Fruittuin geopend van 10.00 – 15.00 uur.