Fruitplukdag voor kinderen: 22 juli 2022

Op vrijdag 22 juli organiseert Zorgboerderij It Fallaet een Fruitplukdag voor kinderen. Tussen 10.00 en 15.00 uur is de Fruittuin van It Fallaet geopend voor bezoekers en kan iedereen, jong en oud, komen kijken, proeven, maken en natuurlijk meedoen. 

In de Fruittuin van Zorgboerderij It Fallaet groeien allerlei biologische fruitbomen en -planten. Met het prachtige weer van de afgelopen tijd zijn de gewassen flink in bloei komen te staan en is eindelijk de tijd aangebroken om te mogen plukken! Tijdens de Fruitplukdag kunnen kinderen allerlei verschillende soorten fruit plukken; van aardbeien tot blauwe bessen en van bramen tot pruimen. Hierna kan het geplukte fruit verwerkt worden tot jam en kunnen kinderen, ouders of opa’s en oma’s genieten van zelfgemaakte wafels versierd met vers fruit! Naast het plukken van fruit zijn er spelletjes te doen en mogen de kinderen in de weilanden om met de dieren te knuffelen.

Meedoen aan de Fruitplukdag voor kinderen van Zorgboerderij It Fallaet kost € 5,00 per kind (t/m 12 jaar). Volwassenen betalen alleen een vergoeding voor koffie of thee.

Foto ter illustratie bij de activiteit: fruitplukdag voor kinderen. Op de foto zie je een blauwe schaal met daarop een wafel met vers fruit (aardbeien en blauwe bessen) en slagroom.