it Fallaet

Zorgboerderij It Fallaet is gelegen op een mooie plek net buiten Drachtstercompagnie. De acht mensen die op It Fallaet wonen worden begeleid door een enthousiast team medewerkers. Op de boerderij zijn veel mogelijkheden tot dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Zowel volwassen deelnemers als kinderen komen op vaste tijden naar de boerderij.

We verkopen in het zomerseizoen verse biologische groente en  zelfgekweekte planten. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de oudheidskamer naast de boerderij, waar deelnemers of bewoners  koffie, thee en iets lekkers kunnen verzorgen.

  • Creativiteit

  • Gezelligheid

  • Beweging

  • Buiten

Kwaliteitssysteem

Mensen hebben er zelf niet om gevraagd om zorg in hun leven nodig te hebben. Ze willen niets liever dan ‘gewoon’ zijn. Ze willen ook net als ieder mens regie hebben over hun eigen leven. Wij zien het als taak of missie om mensen die kans te geven zoveel als mogelijk is. We hebben een christelijke mensvisie en dat houdt voor ons o.a. in dat mensen uniek gemaakt zijn en ook net zo waardevol zijn als ieder ander. Mensen krijgen hier zorg maar kunnen zelf ook weer zorgdragen voor hun omgeving. Het kan dan gaan om het verzorgen van dieren, tuin of andere mensen. Bijvoorbeeld: In het verzorgen van dieren zijn sommige deelnemers zelfs zorgzamer dan de begeleiding.

“De combinatie van mensen met uiteenlopende zorgvragen en van heel verschillende leeftijden biedt veel extra’s; iedereen kan weer van elkaar leren.”

“De kracht van de zorgboerderij als kleine organisatie is dat we snel kunnen inspelen op zorgvragen, en snel zorgverlening kunnen bijstellen.”

“We bieden individueel gerichte begeleiding waar dat nodig is, waardoor mensen met complexe hulpvragen bij ons terecht kunnen.”

We werken met het landelijke kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg en hebben hiervoor het keurmerk. De begeleiding wordt geboden door een team van 9 professionele mensen. Daarnaast wordt de begeleiding ondersteund door invallers en stagiaires.