Over ons

“Medewerkers hechten aan een prettige goede samenwerking en hebben bewust gekozen voor de kleinschaligheid van It Fallaet.”

Missie & visie

It Fallaet draagt een christelijke visie en gaat er daarbij vanuit dat ieder mens uniek en waardevol is. Op It Fallaet krijgen mensen zorg aangeboden, waarbij zij tegelijkertijd zelf zorg kunnen dragen; denk hierbij aan de verzorging van de dieren, de tuin en andere mensen. Op deze manier kan iedereen op zijn manier bijdragen aan zijn omgeving.

De missie van It Fallaet is om mensen te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven, waarin zij zelf de regie houden. De rol van de begeleiding is hierin ondersteunend en stimulerend. Begeleiders creëren kansen en ruimte voor mensen om hierin optimaal te groeien.

????????????????????????????????????

Geschiedenis

De zorgboerderij is gestart in 2004 door Bernard en Ria Roosendaal. Kleinschalige zorgverlening in een groene omgeving was het uitgangspunt en is dit nog steeds. Langzamerhand zijn we gegroeid van drie dagen in de week overdag naar de 24-uurs voorziening van nu. Het begeleidersteam dat in de loop van de tijd is gevormd, bestaat uit goed opgeleide medewerkers die een warm hart hebben voor hun medemens.

Het voordeel van langzamerhand groeien als organisatie is dat de deelnemers, bewoners en begeleiders ook meegegroeid zijn, zodat er nu een solide basis is waarin iedereen zich kan vinden. Eigenlijk heeft iedereen bijgedragen aan het geheel met eigen ideeën die doorgevoerd zijn. Deze betrokkenheid en toewijding maken een hele goede sfeer, en dit willen we naar de toekomst blijven voortzetten.

It Fallaet op dit moment

Als we iedereen bij elkaar optellen, zijn er wekelijks ongeveer dertig mensen op It Fallaet. Met elkaar zijn we continu in beweging; de vrijwilliger die de bewoner helpt met koken, de bewoner die stappen zet naar zelfstandig wonen in een appartement, de begeleider die nieuwe ontwikkelingen in de zorg doorvoert in de organisatie en de deelnemer van de dagbesteding die door middel van nieuwe leerlijnen nieuwe kwaliteiten in zichzelf ontdekt. Ook de organisatie is volop in beweging: de Fruittuin wordt doorontwikkeld, nieuwe collega’s worden aangesteld en de samenwerking met een orthopedagoog wordt versterkt, zodat we met z’n allen de zorg optimaal kunnen aanbieden.

Werken bij It Fallaet?

Binnen het team van It Fallaet heerst een prettige sfeer; we zijn door de kleinschaligheid goed op elkaar ingespeeld en betrokken, en eigen inbreng en ideeën hebben bij ons hoge waarde. Door de verschillende achtergronden vormen we samen een dynamisch geheel.

Een klein team vraagt van het personeel daarentegen wel een flexibele houding. Goed om kunnen gaan met verantwoordelijkheden en initiatief nemen zijn belangrijke speerpunten. Feedback krijgen en geven is binnen het team daarom ook een terugkerend item, waardoor we open kunnen zijn naar elkaar en samen kunnen blijven leren.

Vacature: Woonbegeleider (16/20 uur)

Ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat, is Zorgboerderij It Fallaet op zoek naar een woonbegeleider (16/20 uur). Als woonbegeleider ga je aan het werk binnen de woonvorm van It Fallaet. Je voornaamste taak is het begeleiden, ondersteunen en uitdagen van de mensen die bij ons wonen. En dat binnen een inspirerende werkomgeving met veel persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden!

Heb jij een gerichte hbo- of mbo-opleiding (niveau 4) afgerond, ben je zelfstandig, initiatiefrijk en oplossingsgericht? Houd je van het buitenleven en dieren en is jouw levensvisie gebaseerd op christelijke waarden? Misschien ben jij dan wel de persoon die wij zoeken. Reageren kan t/m 24 oktober 2021. Lees hieronder de volledige vacature of solliciteer direct door te mailen naar meindert@itfallaet.nl!

Onze medewerkers

(Klik op het vierkantje om verder te scrollen)