Over ons

“Medewerkers hechten aan een prettige goede samenwerking en hebben bewust gekozen voor de kleinschaligheid van It Fallaet.”

Missie & visie

Vanuit onze christelijke levensvisie geven wij vorm aan de zorg die wij aanbieden. Voor ons is ieder mens een unieke en waardevolle creatie van God. Wij streven ernaar dat iedereen tot bloei komt, dat ieder zijn of haar talenten en gaven kan inzetten en ontwikkelen. Hierin nemen wij als zorgboerderij een ondersteunende rol in. 

Wij leveren zorg in een kleinschalige setting waarbij betrokkenheid het kernwoord is. Vanuit deze betrokkenheid zijn we in staat om mensen echt te zien en te kennen en hen van daaruit zo goed mogelijk te ondersteunen. De boerderij als leefomgeving geeft ons de mogelijkheden om mensen het leven te laten ervaren, om hen ervan te laten genieten, om hen de kans te geven zorg te dragen, te leren en hun kwaliteiten te ontplooien. 

Meer over onze missie, visie en waarden lees je hier.

????????????????????????????????????

Geschiedenis

De zorgboerderij is gestart in 2004 door Bernard en Ria Roosendaal. Kleinschalige zorgverlening in een groene omgeving was het uitgangspunt en is dit nog steeds. Langzamerhand zijn we gegroeid van drie dagen in de week overdag naar de 24-uurs voorziening van nu. Het begeleidersteam dat in de loop van de tijd is gevormd, bestaat uit goed opgeleide medewerkers die een warm hart hebben voor hun medemens.

Het voordeel van langzamerhand groeien als organisatie is dat de deelnemers, bewoners en begeleiders ook meegegroeid zijn, zodat er nu een solide basis is waarin iedereen zich kan vinden. Eigenlijk heeft iedereen bijgedragen aan het geheel met eigen ideeën die doorgevoerd zijn. Deze betrokkenheid en toewijding maken een hele goede sfeer, en dit willen we naar de toekomst blijven voortzetten.

It Fallaet op dit moment

Als we iedereen bij elkaar optellen, zijn er wekelijks ongeveer dertig mensen op It Fallaet. Met elkaar zijn we continu in beweging; de vrijwilliger die de bewoner helpt met koken, de bewoner die stappen zet naar zelfstandig wonen in een appartement, de begeleider die nieuwe ontwikkelingen in de zorg doorvoert in de organisatie en de deelnemer van de dagbesteding die door middel van nieuwe leerlijnen nieuwe kwaliteiten in zichzelf ontdekt. Ook de organisatie is volop in beweging: de Fruittuin wordt doorontwikkeld, nieuwe collega’s worden aangesteld en de samenwerking met een orthopedagoog wordt versterkt, zodat we met z’n allen de zorg optimaal kunnen aanbieden.

Werken bij It Fallaet?

Binnen het team van It Fallaet heerst een prettige sfeer; we zijn door de kleinschaligheid goed op elkaar ingespeeld en betrokken, en eigen inbreng en ideeën hebben bij ons hoge waarde. Door de verschillende achtergronden vormen we samen een dynamisch geheel.

Een klein team vraagt van het personeel daarentegen wel een flexibele houding. Goed om kunnen gaan met verantwoordelijkheden en initiatief nemen zijn belangrijke speerpunten. Feedback krijgen en geven is binnen het team daarom ook een terugkerend item, waardoor we open kunnen zijn naar elkaar en samen kunnen blijven leren.

Onze medewerkers